Marokkó
Marokkó híres történelmi városairól, bazárjairól (souk), sivatagjairól és lenyűgöző hegyeiről. Néhány kihagyhatatlan hely:
• Marrákes – A híres Jemaa el-Fna tér, ahol kígyóbűvölők, utcai árusok és hagyományos ételek várják a látogatókat.
• Fez – Az ország kulturális fővárosa, ahol a világ egyik legrégebbi egyeteme és labirintusszerű medinája található.
• Chefchaouen – A “Kék Város”, amely híres festői utcáiról és nyugodt hangulatáról.
• Sivatagi túrák – A Szahara dűnéi közé vezető túrák népszerűek, főként Merzouga környékén.
• Atlasz-hegység – Túrázók és természetkedvelők paradicsoma, ahol berber falvak és gyönyörű tájak várják az utazókat.
Gasztronómia és kultúra
Marokkó híres fűszeres és illatos ételeiről, mint a tagine, couscous és harira leves. A marokkói menta tea a vendégszeretet szimbóluma.
A marokkói kultúra gazdag zenei és művészeti hagyományokban, a gnawa zene, a kalligráfia és a mozaikművészet mind hozzájárul az ország egyedi atmoszférájához.
A marokkói ételek gazdag ízvilágukról, fűszeres aromáikról és változatos alapanyagaikról híresek. A marokkói konyha az arab, berber, mediterrán és francia hatásokat ötvözi. Íme néhány jellegzetes marokkói étel amit séfünkkel közösen lehet elkészíteni:
• Tagine – Lassú tűzön főzött egytálétel, amelyet agyagedényben (tagine) készítenek. Lehet bárányból, csirkéből vagy zöldségekből, gyakran aszalt gyümölcsökkel, mandulával és fűszerekkel ízesítve.
• Couscous – Az egyik legismertebb marokkói étel, amelyet párolt búzadarából készítenek, és hússal, zöldségekkel, csicseriborsóval tálalnak.
• Harira – Paradicsomos alapú, sűrű leves, amelyben lencse, csicseriborsó és bárányhús is lehet. Gyakran Ramadan alatt fogyasztják.
• Mechoui – Egészben sült bárány, amelyet lassan, kemencében vagy tűz felett készítenek.