skip to Main Content
Ügyfélszolgálat és Foglalási központ: H-P: 09.00-18.00 óráig: 06 (1) 797.7845

Marokkó

Marokkó híres történelmi városairól, bazárjairól (souk), sivatagjairól és lenyűgöző hegyeiről. Néhány kihagyhatatlan hely:

Marrákes – A híres Jemaa el-Fna tér, ahol kígyóbűvölők, utcai árusok és hagyományos ételek várják a látogatókat.

Fez – Az ország kulturális fővárosa, ahol a világ egyik legrégebbi egyeteme és labirintusszerű medinája található.

Chefchaouen – A “Kék Város”, amely híres festői utcáiról és nyugodt hangulatáról.

Sivatagi túrák – A Szahara dűnéi közé vezető túrák népszerűek, főként Merzouga környékén.

Atlasz-hegység – Túrázók és természetkedvelők paradicsoma, ahol berber falvak és gyönyörű tájak várják az utazókat.

Gasztronómia és kultúra

Marokkó híres fűszeres és illatos ételeiről, mint a tagine, couscous és harira leves. A marokkói menta tea a vendégszeretet szimbóluma.

A marokkói kultúra gazdag zenei és művészeti hagyományokban, a gnawa zene, a kalligráfia és a mozaikművészet mind hozzájárul az ország egyedi atmoszférájához.

A marokkói ételek gazdag ízvilágukról, fűszeres aromáikról és változatos alapanyagaikról híresek. A marokkói konyha az arab, berber, mediterrán és francia hatásokat ötvözi. Íme néhány jellegzetes marokkói étel amit séfünkkel közösen lehet elkészíteni:

Tagine – Lassú tűzön főzött egytálétel, amelyet agyagedényben (tagine) készítenek. Lehet bárányból, csirkéből vagy zöldségekből, gyakran aszalt gyümölcsökkel, mandulával és fűszerekkel ízesítve.

Couscous – Az egyik legismertebb marokkói étel, amelyet párolt búzadarából készítenek, és hússal, zöldségekkel, csicseriborsóval tálalnak.

Harira – Paradicsomos alapú, sűrű leves, amelyben lencse, csicseriborsó és bárányhús is lehet. Gyakran Ramadan alatt fogyasztják.

Mechoui – Egészben sült bárány, amelyet lassan, kemencében vagy tűz felett készítenek.

Critical CSS generation failed. Purchase key is invalid.